Hasznos útmutató viharkár esetén – Mit csinálj és mit ne, ha jót akarsz magadnak

Bármennyire is gyönyörű évszak a nyár, talán az egyik legveszélyesebb időszak a tetőkre nézve. A jó idő elhiteti velünk, hogy nincsen semmi félnivalónk és ha még utalna rá bármi is, valljuk be őszintén, hogy a kemény munka után, jól megérdemelt szabadságot önfeledt szórakozással és pihenéssel, nem pedig aggodalommal szeretnénk tölteni. Azonban bármely családi házra, lapos tetőre vagy magas tetőre lesújthat egy ádáz vihar a semmiből. Nem elég, hogy a gyerekek sírnak, a kutya megállás nélkül ugat, a frissen ültetett virágoknak annyi, de egy erősebb szélfuvallat, jégeső azonnal súlyos károkat mérhet a tetőnkre. Ez rengeteg kellemetlenséggel járhat, rosszabb esetben akár lakhatatlanná válhat a ház. Intézmények és telephelyek esetén pedig a károk miatt, akár hetekre leállíthatják, az amúgy sürgős határidőre elkészítendő munkálatokat. 

Hogy mit tehetsz az erőteljes szél és jég okozta károk ellen, sőt, hogyan előzheted meg őket, azt ebből a blogcikkből most megtudhatod!

Íme a Gerard viharálló tető

Hogyan előzd meg a bajt?

Az első és legegyértelműbb lépés a biztos védelemhez, ha eleve hozzáértő szakemberekkel készítteted el a tetődet. Akik minket bíztak meg a feladattal, tudják, hogy mi csak és kizárólag tökéletes munkát adunk ki a kezünkből. A minőségi alapanyagoktól kezdve, a szakértői felméréseken át a profi kivitelezésig mindenre 100%-ban odafigyelünk! Így megóvjuk ügyfeleinket a környezeti csapások okozta beázásoktól, a tetőszerkezet sérülésétől, amikre nyáron számítani lehet.

Másik kötelező lépés a biztosítás. Természetesen vannak olyan erejű orkánok, amelyeknek a legbiztosabb tetők is nehezen tudnak ellenállni. Ilyenkor kivételesen fontos, hogy legyen megfelelő biztosításod, ami kitér kifejezetten a viharkárokra is.

Továbbá javasoljuk, hogy önmagában egy kész, bebiztosított tetővel ne elégedj meg. Fontos, hogy időközönként karban tartsd, ellenőrizd az állapotát. Egy kisebb repedést vagy egyéb minimális kárt sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb orvosolni. Ne várd meg, amíg a tető tovább romlik, hiszen egy vékonyka repedés könnyen elindulhat ezzel nagyobb problémákat okozva.

Egy lapos tető, ami még sokáig nem fog beázni

Már megtörtént a baj, és most?

Ha elővigyázatos vagy és ügyelsz a fent említett tanácsainkra, akkor nem valószínű, hogy bármikor is szembesülnöd kell a javítások bonyodalmaival. De ha valamiért mégis beüt a krach, nem kell nagyon megijedni. Már sok mindennel találkoztunk pályafutásunk során, ezért azonnal tudjuk, hogy mikor mi a teendő.

Ha az erős szél vagy jégeső megrongálja a tetődet, akkor nulladik lépésként javasoljuk, hogy dokumentáld, fotózd le! Ez a biztosítónak rendkívül hasznos lesz. Ha pedig jön esetleg egy második és harmadik hullám, akkor legalább mi is látjuk, hogy először mi ment tönkre, hol van a tetőd gyenge pontja. Természetesen fotó alapján nem tudunk precíz felmérést végezni, ezért második lépésként egyeztess velünk időpont. Kielemezzük a viharkár minden egyes apró részletét, hogy a lehető legbiztosabb tanácsokkal láthassunk el. Nem ajánlunk lehúzó megoldásokat, nem bombázunk rejtett költségekkel. Korrekten beárazzuk a szituációt és a megbeszélt összeghez tartva magunkat, időbeli csúszás nélkül elvégezzük a javításokat. 

Ráadásul minket a távolság sem állít meg. Csapatunkkal országszerte bárhol elvégezzük a munkálatokat. Tehát legyen szó a városi, családi házadról, vidéki nyaralódról, vagy intézményi épületekről, telephelyekről, mi mindenhova kimegyünk:

• Bács-Kiskun • Baranya • Békés • Borsod-Abaúj-Zemplén • Budapest • Csongrád-Csanád • Fejér • Győr-Moson-Sopron • Hajdú-Bihar • Heves • Jász-Nagykun-Szolnok • Komárom-Esztergom • Nógrád • Pest • Somogy •Szabolcs-Szatmár-Bereg • Tolna • Vas • Veszprém • Zala

Neked milyen tetőd van?

Minden tetőfajtának más az erőssége és gyengesége. A lapostetők közel 40%-a jelenleg is ázik, nyári vihar ide vagy oda. Nem számít, hogy új vagy régi, ha a kivitelező rosszul végezte a munkáját, ennek a tetőnek van az egyik legnagyobb esélye a beázásra.

A palatető sem beázásbiztos, sőt gyakran mohás és töredezett. Ha nem szakértői csapat helyezte fel, akkor elég egy enyhe jégeső a bajhoz. Ennél már csak az rosszabb, amikor az ács szakemberek kis kár esetén is azonnal lebontanák az egészet, hogy új cseréptetőt építhessenek. A kapilláris beázásról nem is beszélve. Éppen ezért mi először alaposan felmérjük a károkat és nem javaslunk komplett tetőcserét akkor, ha a probléma máshogy is megoldható.

A Gerard fazsindely szintén viharálló

Az Adorján Renovánál bontás nélkül is meg tudjuk oldani a javításokat, de tetőcsere vagy felújítás során, mi a Gerard tetőt javasoljuk. Ez egy prémium kőszórt cserepes lemez, ami túléli a világ legrosszabb időjárását is. Súlyát tekintve nagyon könnyű, így a régi épületeknél is kiválóan használható. Nem ok nélkül nevezik „worry-proof” (aggodalommentes) tetőknek, mivel helytáll a legviharosabb nyári napokon is. De bármi is legyen a fejed felett, készen állunk minden kihívásra!

Összességében tehát próbálj meg minden óvintézkedést megtenni, ha mégis baj történik, akkor a viharkárosult tetődet bízd ránk! Hiszen óriási szakértelem és tapasztalat birtokában a lehető legjobb ajánlatot fogjuk tenni, amit aztán minél gyorsabban teljesítünk is! Ha ebben a pillanatban is egy javítandó tető alatt tartózkodsz, akkor mindenképp vedd fel velünk itt a kapcsolatot!