Hazánkban rengeteg hullámpalával fedett raktár, szin, tároló és istálló található. Jellemzően a mezőgazdaság és az állatartók érdekeltségében lévő épületek már nagyon elhasznált állapotúak. Amellett, hogy le lehet bontani őket van korrekt megoldás a bontásmentes felújításra is.

Hullámpala felújítás bontás nélkül PU bevonattal

Ilyen és ehhez hasonló hullámpalával is megtalálják az Adorján Renovát a tulajdonosok. A gond nem kicsi. Mohás, beázik, csúnya és mondjuk úgy, hogy utolsó pillanatban vagyunk a katasztrófa előtt.

Mit lehet tenni? Mennyibe kerül? Mennyi idő? Bontásmentesen lehetne? -Záporoznak a kérdések

Mohás és elöregedett hullámpala
Mohás és elöregedett hullámpala

Mohás és elöregedett hullámpala. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy minden esetben meg lehet őket menteni? A válasz gyors: NEM. A hosszirányban törött, erősen sérült elemeketet cserélni kell. Igen ám, de akkor miért nem cseréljük le a rossz elemeket és kész? Nos, azért nem elég ezt megtenni, mert a beázások okai csak részben a törött elemek. Az ilyen tetők esetében vannak átfedési problémák és a felfogatási pontok mentén keletkezett lyukak, az áttörések és élgerinc mentén húzódó bádog és kiegészítő elemekről nem is beszélve.

A tisztítás és előkészítés fázisában lehet kezelni ezeket a problémákat. Íme:

Hullámapala mosás
Hullámapala mosás

Hullámapala mosása, amikor világossá válik mekkora is probkléma, tehát mennyi javítást igényel a tető.

A hullámpala előkészítése, elemek cseréje, javítások
A hullámpala előkészítése, elemek cseréje, javítások

A hullámpala előkészítése, elemek cseréje, javítások. A feketével “festett” részeken remekül látható, hogy mennyi javításra volt is szükség valójában.

Vajon milyen esztétikai és technikai eredményre számítghatunk egy ilyen gyenge állapotú tető esetében?
Miután a teljes rétegrend elkészült, amibe a szálerősítés, alapozás, vízszigetelés és UV stabilizálás is bele tartozik. A végeredmény egészen kulturált és ami még fontosabb beázás mentes tető.

A hullámpala tető rajzolata némileg javul
A hullámpala tető rajzolata némileg javul

A hullámpala tető rajzolata némileg javul. Legyünk őszinték nem lesz tökéletes, viszont újra vízzáró és nem kellett a tetőpanelek vagy a trapézlemezre egy egész vagyont elkölteni. Általánosságban elmondható a trapézlemez fedés viszonyában fél árú a tetőpanel esetben pedig harmad költséggel számolhat a megrendelő.

Hullámpala felújítás bontás nélkül PU bevonattal

A bontás nélkül szigetelt hullámpala tető. Kérjen szakértői tanácsadást az Ön hullámapala tetőjére az Adorján Renova Tanácsadójától!

Személyes felmérés, tanácsadás, felmérőlappal, fotókkal és tételes költségvetéssel, br.30,000Ft-ért: +36 30 385 51 83