Széchenyi

Úgy látjuk mára leáldozott a megélhetőségi építőiparosoknak. Azok, akik csak nyerészkedni próbálnak, és hamar meggazdagodni, akik rohannak és mégis csúszik a lapostető szigetelés mára nem rúgnak labdába. Az Adorján Renova 2009-ben indult. Mára elértük, hogy évente több, mint 60.000m2 lapostető szigetelést készítünk el és adunk át, sikeresen. Ez annyi, mintha indulásunk óta 20-szor átfedtük volna az országházat.

Az Adorján Renovának küldetése van: “Megrendelőinknek bizonyítani, hogy igenis vannak kiváló, kedves és pontos szakemberek a magyar építőiparban.”

Lapostető szigetelés egész Magyarországon

Megrendelőink egyetértenek abban, hogy a lapostető szigetelés során:
Egész Magyarország területén vállaljuk a lapostető szigetelés készítését, már 100m2-től. Lapostető szigetelés többféle technológiával, egyedi 5-szörös garancia vállalás mellett.

Lapostető szigetelés rétegrend

Ezeket a lapostető rétegrendeket ki lehet egészíteni PIR szigeteléssel a maximális hőszigetelés érdekében.

Sajnos a lapostető szigetelési munkák jelentős része a rontott munkálatok és a silány anyagminőség miatt van. Mondani sem kell, hogy az a legdrágább, amikor valamit 2-szer kell kifizetni. Az idő és a rengeteg feszültségről nem is beszélve.

A megfelelő bitumenes lemezzel a lapostető szigetelést kiemelkedő hatékonysággal lehet végezni.

A tető csapadékvíz elleni szigetelésének felújítását minden esetben a tetőfelület szigetelésre történő előkészítésével kell kezdeni. Ez a tetőfelület előkészítéséből és megtisztításából áll, valamint a szigetelendő vízszintes és függőleges felületeket bitumen mázzal be kell kenni, szakszóval kellősítés történik.

Rontott szórt Purhab szigetelés javítása

Lapostető szigetelés technológiai lépései:

Lapostető szigetelés az attikafal mentén

Jöhet a lapostető szigetelés!
Mi az egyenes rétegrendet ajánljuk általában!

1 rétegű bitumenes szigetelés:
Az egyik legjobb ár-érték arányú tetőszigetelési módszer, ha a megfelelő bitumenes lemezt használjuk. Legfőképpen akkor alkalmazható, ha a meglevő tetőfelület szintén bitumenes szigeteléssel készült.
A tetőfelület előkészítése után egyenes rétegrendben lángolvasztással történik a modifikált bitumenes lemez fektetése, amelyet a függőleges felületekre/ felépítményekre is felvezetjük.  A függőleges felületekre felhajtott szigetelőlemez mechanikai rögzítése horganyzott viharléccel történik. A felhasznált modifikált bitumenes zárólemez felső felületén ásványi őrlemény található, mely megóvja a szigetelőlemezt az UV sugárzás káros hatásaitól, ezért külön fényvédelem nem szükséges.

Bitumenes lemez szabása lapostetőn

2 rétegű bitumenes szigetelés a lapostetőre:
Ha a szigetelés állapota szükségessé teszi, akkor külön egy filcalátétes páratechnikai bitumenes szigetelőlemez kerül beépítésre. Ez a megoldás lehetővé teszi a födémben felhalmozott pára és gőz biztonságos kiszellőztetését. Az alátét szigetelés filces vagy tiszta bitumenes nehézlemezzel történik, rögzítése ragasztó habbal és kiegészítő mechanikai rögzítéssel. Az attika falak és felépítmények véretzési eljárással készülnek. Záró lemezek minden esetben UV védelemmel ellátott lemezből.
Mindkét réteg nagy teljesítményő SBS modifikált lemez, a kiemelkedő tartósság érdekében.

Lapostető szigetelés hőszigeteléssel éri meg igazán!

A megrendelő igénye szerint különböző vastagságú (8-10-12-16cm) fajtájú és típusú hőszigetelés kerül beépítésre, amelyre a páratechnikai lemez, majd a modifikált bitumenes zárólemez lesz lángolvasztással rögzítve. A hőszigetelő lemezeket minden esetben eltoláásal, dűbeles rögzítéssel fektetjük.

Hőszigeteléshez jellemzően PIR táblákat használunk, amelyek biztosítják a kisebb vastagság mellett is igen hatékony hőszigetelést. A táblákat ragasztással és/vagy lapostető dűbelekkel rögzítjük. Összefolyók beépítését poliuretán ragasztással és kiegészítő bitumenes szigeteléssel végezzük.

Lapostetőn bitumenes szigetelés olvasztása

Manapság egy lapostető szigetelési projekt eredményessége a profi beszerzésen és a logisztikán múlik. Elmúlt az a világ, mikor a mester furgonból szervezkedett. Sajnos a hagyományos kivitelezőknek nincs irodai háttere vagy esetleg az asszony van beültetve. Az Adorján Renovában 5 fős irodai és műszaki személyzet gondoskodik a gazdaságos, pontos beszerzéséről és a projekt zökkenőmentes lebonyolításáról.

Mire számíthat a lapostető szigetelés során és után, ha az Adorján Renovát választja? Azaz hogyan csinálja az Adorján Renova a lapostető szigetelést?

Manapság nem az a jó kivitelező, aki reggel a nyakába veszi a kollégát és őrzi őket, mint a birkákat. Az a megfizethetetlen, amikor valakinek olyan munkatársai vannak, akik úgy dolgoznak, mintha maguknak csinálnák a tetőt.

Videó lejátszása
Close
Go top