Lássuk be, ma Magyarországon bárki, aki építkezésbe vagy tetőfelújításba vágna bele, annak a legnagyobb nehézséget a szakemberek megtalálása fogja okozni. Mindenki minőségi munkára vágyik, lehetőleg idő- és pénzbeli csúszások nélkül, azonban csak kevesen találják meg a megfelelő csapatot hozzá. Tegyük fel, ha elsőre úgy is érzed, hogy ráleltél egy mindent megígérő, szimpatikusnak tűnő cégre, akkor sem dőlhetsz hátra. A túlságosan is kecsegtető ajánlat után jönnek igazán a problémák.

Hirtelen megugranak a költségek, a hanyag, állítólagos szakértők nem veszik fel a telefont… És végül ott állsz milliókat bukva, az el nem készült tetőd előtt a fejedet csóválva, hogy mégis hogyan futhattál bele egy ilyen szerencsétlenségbe?

Számtalan ilyen történetet hallottunk már, erre tökéletes bizonyíték az, hogy sajnos megbízásaink 30%-át újonnan elkészült munkák javítása teszi ki. Nincs mit tenni, hazánkban a kóklerekkel Dunát lehet rekeszteni. Szerencsére tudatossággal meg lehet találni azt a néhány tűt a szénakazalban. Van pár hasznos tényező, amit mi csak „az okos ajánlatkérő 3 fő trükkjének” nevezünk. Ha ezeket észben tartod, lehetetlen lesz átverni téged! 

A tippekhez olvasd tovább a blogcikkünket!

  1. Végeztess tüzetes felmérést!

Minél alaposabbak az előmunkálatok, annál biztosabb ajánlatra és munkára számíthatsz. Gyanús, amikor valaki csak egy röpke pillantással méri fel a terepet és nem járja be, nem jegyzi fel magának a részleteket. Ilyenkor már egyértelmű, hogy nem veszi komolyan a feladatát és esze ágában sincs valódi munkát végezni. Cserébe szívesen elkéri a valós, korrekt ár akár sokszorosát.

A legintőbb jel, amikor valaki teljesen látatlanba mond egy árat a tetőszigetelésre vagy felújításra. Ha valaki arra se veszi az energiát, hogy legalább úgy tegyen, mintha fontos lenne számára a munka, akkor azonnal hátraarc és menekülj! 

Amennyiben szeretnél biztosra menni, akkor csak olyan szakembereknek add ki a munkát, akiknek alapvető, hogy kimennek a kérdéses helyszínre és csak teljes körű felmérés után adnak árajánlatot.

  1. Kérj referenciát!

A legjobb módja annak, hogy megítéld egy cég és annak dolgozóinak alkalmasságát, ha utánajársz az előző munkáiknak.

Minél több valós és pontos értékelést találsz róluk, annál biztosabb lehetsz abban, hogy nem hazudnak és nem próbálnak átverni. Ehhez nézd meg az adott cég weboldalán található véleményeket és referenciákat. Ha sehol se találod ezeket, akkor szinte egészen biztos, hogy kóklerekkel van dolgod.

Viszont, ha 110%-ra akarsz menni, van még egy opció. Kérj személyesen referenciákat attól, akire szeretnéd rábízni a tetődet! Ha örömmel megosztja veled ezeket, akkor nagy valószínűséggel igényes munkát fog végezni.

  1. Ne bízz abban, aki mindent megígér!

Persze, jól esik azt hallani, hogy a vágyaidat, elvárásaidat akár még felül is múlja majd valaki, de vigyázz! Ne higyj annak, aki:

  • Mindenre csak bólogat, de nem jegyzetel. 

Ahhoz, hogy valaki jól végezze a munkáját, elengedhetetlen, hogy tisztában legyen a részletekkel. Az pedig esélytelen, hogy valaki minden fontos információt észben tartson egy komplex tetőszigeteléssel vagy felújítással kapcsolatban.

  • Azonnal megmondja a tutit. 

Egy igazán profi szakember addig nem fog semmit biztosra mondani, amíg nem látja, hogy pontosan milyen feladattal áll szemben. Tisztában van azzal is, hogy különböző tényezők, mint például az időjárás vagy nem várt kihívások befolyásolhatják a munka időhosszát és a végösszeget is.

Ha már csak erre a 3 fő trükkre odafigyelsz, amikor szakértőket keresel a tetőd szigetelésére vagy felújítására, akkor garantáltan olyan megbízható csapatra bízhatod a feladatot, akikkel könnyű lesz az együttműködés és nem vernek át.

Az Adorján Renovánál  fő célunk, hogy visszaadjuk az emberek hitét az építőiparba és a magyar szakemberekbe. 

Mindennapos munkánkkal azt akarjuk bizonyítani, hogy igenis léteznek profi és kedves cégek a magyar építőiparban.

Éppen ezért, mindig maximális odafigyeléssel, precizitással dolgozunk. Ehhez szigorúan tartjuk magunkat és igyekszünk minden eshetőségre felkészülni. Már az ajánlatunkban is meglátszik ez a hozzáállás, hiszen az előzetes anyagkiírást, ütemezést és technológiai utasításokat is bele írjuk.

Komolyan vesszük, hogy ne ígérjünk olyat, amit nem tudunk betartani. Emellett csak olyan embereket alkalmazunk, akiknek a tudása és a professzionalitása kifogástalan és nyitottak a fejlődésre, örömmel képzik magukat, csapatban is. Így vagyunk képesek megvalósítani ügyfeleink elképzeléseit.

Nem véletlen, hogy 2009 óta nem volt peres eljárásunk és a megrendelőink 93%-a egyetért, hogy az Adorján Renova kiváló kivitelező. Emellett büszkék vagyunk arra, hogy több szakmai szövetkezetnek is a tagjai vagyunk. 

Örömmel bizonyítunk Neked is! Ide kattintva körülnézhetsz referenciáink között az oldal alján pedig felveheted velünk a kapcsolatot.

Hamarosan pedig érkezünk egy újabb blogcikkel, amiben ismét egy hasznos téma lesz terítéken!