Hosszú egyeztetés után az Adorján Renova mellett döntött a Budapesti Társasház. Az általunk ajánlott bitumenes lemez és az új csatorna hosszú időre megoldja az esőzésekkor keletkezett beázást és az abból fakadó gondokat.

Palatető felújítás Budapesten

Mi ebben a nagy szám?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért nem választanak egy ilyen szép épületre (nemsokára kívülről is megújul!) bitumenes lemezt? Miért nem jobb esetleg egy cserépfedés?

Palatető felújítás bontás nelkül
A társasház lakói és a közös képviselet tüzetesen körbejárta a dolgot. Első körben fontos, hogy jelentősen nagyobb terhelésnek nem szabad kitenni egy ekkora épületet.

Márpedig a cserép sokkal nehezebb, mint a pala, emiatt könnyen jelenthet tripla terhelést is! Ezért a szerkezeti javítás és megerősítés mindenképpen javallott.

A másik pedig a költségek. Legyen mindenki számára egyértelmű, hogy a bontás nélküli bitumenes lemezfedés nem egyenértékű egy új cserépfedéssel. Nos, árban sem az. Amíg a cserépfedés egy átlagos esetben 10-12eFt+áfa négyzetméterenként, addig a bitumenes lemez nettó 3,000Ft alapanyagon négyzetméterenkénti komplett áron megvalósítható. Ezekből a számokból egyértelműen következik, hogy felesleges hasonlítani az új cserépfedést a tetőszigeteléssel.

Viszont akad a dolognak egy másik oldala is. Azokra is gondolni kell, akik teszem azt 3-4 éve folyamatosan a beázás ellen küzdenek és nincs realitásuk a többszörös kiadásokon gondolkozni. A mediterrán vagy ebben az esetben hódfarkú mintával ellátott anyagok a gyártói irányelvek alapján 30-40 évig jó szolgálatot tesznek.

Valljuk meg őszintén, hogy ha igazi megoldást kapunk 1/3 idő alatt 1/3 beruházással könnyebb kompromisszumot kötni a kinézettel, amely a képekből láthatóan nem borzasztó!
Tetőszigetelés Budapesten

Ezért is döntött a Budapesti Társasház az Adorján Renova és a bitumenes lemez alkalmazása mellett. Az alábbi képek már a konkrét munkálatokat mutatják. A tetőmosás és törött elemek cseréje után mélyalapozást végzünk, felrakjuk a cseppentő lemezeket és már kezdődhet is a szigetelés.

Ezen a társasházon új, horganyzott lemezcsatornát is felteszünk, hogy teljes legyen a kép. A bádog elemek mentén kenhető poliuretán tömítéseket használunk.

Mennyi idő és pénz egy ilyen tetőszigetelés?
Alapvetően ettől olcsóbb megoldás a tetőszigetelésre nem igazán van. Ahogyan említettem cca.: 3000Ft+áfa négyzetméter áron elkészíthető alapanyag felhasználás alapján egy ilyen munkálat. Egy összeszokott csapat (3-4fő) pedig napi 100-120 négyzetméter szigetelést el tud végezni.

Ha az Ön tetőszigetelésében segíthetünk, kérem töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapot!

Üdvözlettel: Adorján Zoltán