Kedves Tamás,

Kérésére megpróbálok egy rövid,reális értékelést adni a családi házunk palatetője bontás nélküli,  bitumenes lemezzel történő átfedéséről, valamint a régi esőcsatorna lebontásáról és új csatorna felrakásáról.

1. A bontás nélküli átfedés

A munka végeredményét kiválónak ítélem, bízom benne, hogy a garanciaidő alatt ez igazolódni fog. Kollégáik gyorsan, keveset pihenve, keményen és nagy önállósággal dolgoztak,mindeközben udvariasak,kedvesek voltak.

A munkák előkészítésénél  láttam némi javítani valót. Pl. az Önnel is már megbeszélt Polyprimer kellősítő anyagból a tervezett 35 kg-ból kb. 15 kg megmaradt,viszont a bitumenes lemezből  kb. egy fél tekercs, a cseppenő lemezekből kb. 2,5 fm hiányzott.

2. A meglévő csatorna lebontása, az új felrakása.

Ez a munkák kisebbik része volt, az ereszdeszkák megerősítésével együtt  a 800 ezer Ft-ot meghaladó értékével. Amikor a 02.23-i  ajánlatukat egyeztettük Önnel, a horganyzott lemezcsatorna helyett  az Ön tanácsára is hallgatva, a lényegesen drágább RAL 8011 anyagtípust választottam az igényesebb megoldás és a könnyebb szerelhetőség érdelében.

Az elkészült munka esztétikailag kifogástalan. Norbert kollégájuk szerint még kisebb kiegészítés szükséges lesz a munka befejezése idején kezdődő eső bezavarása miatt. A vízpróba után magam is megnéztem a déli oldali csatornát, ahol  vízmaradékot láttam, amit a kolléga igyekezett is rendbe tenni. A másnapi gyenge eső után a saját (rozoga) létrámról is megtekintettem a helyzetet és a déli oldali csatornaszakaszról mellékelek is egy fotót. A többi oldalhoz való hozzáférés körülményesebb és kockázatosabb lett volna számomra.

  Várom a meteorológia által mostanra beígért komolyabb esőt, amelyben  majd pontosabban figyelemmel kísérem a csatorna működését és a tapasztalataimról tájékoztatni fogom  Önt.

Összegezve: Az Adorján Kft szép munkát végzett. Elégedettek vagyunk az átfedéssel és bízunk az esőcsatorna esetleg szükségessé váló korrekciójának mielőbbi elvégzésében.

Minden érdeklődőnknek ajánlani fogjuk az Önök munkáját.

Üdvözlettel:

                    Gyukity Péter

                    Budakalász, 2022.05.07.

  • Írta: Gyukity Péter | Családi ház, Budakalász
Close
Go top