1. Jó volt, hogy az ajánlati megkeresésemre rövid időn belül reagáltak, telefonon megkerestek, illetve a nyitott, felmerülő kérdéseimre válaszokat kaptam.

2. Ezt követte az ajánlatuk kiküldése korrekt volt és tartalmazta a:
     – ajánlat egyértelmnűen tartalmazta a legfontosabb feltételeket, mint ár, határidő, munkavégzés feltételei, garancia idő stb.
     – a korábban felmerülő kérdéseket is rendezte, nem csak általános, hanem az ügyfélre specifikus adatokat is.

3. A telefonos és mailes kommunikáció megfelelően működött, így gyorsan és hatékonyan lehetett kommunikálni, a tanácsadóval és a könyveléssel, számlázással (irodával) is.

4. A kivitelező “srácok” igéretük szerint érkeztek, és korrekt munkát végeztek. A munka elvégzése mellett arra is figyeltek, hogy a megrendelő (részemről) felmerülő egyedi igényekkel is foglalkozzanak és megoldástkínáljanak. A kivitelezés alatt  és után figyeltek arra is, hogy a munka minősége megfelelő legyen, de arra is, hogy a rendet tartsák, feleslegesen ne piszkítsanak, illetve ha szükséges volt fel is takarították a maguk után hagyott piszkot.

5. A kivitelezés végeztével a tető méretének lemérésével pontos árat számoltak ki, melyet aztán rendezni tudtam.

Egyetlen hiányérzetem van az pedig a következő.

Az első telefonos egyeztetésen és a szerződésben is szerepel, hogy én pl. PU Prémium PROGRAM-ra szerződtem az annak megfelelő árért, mellyhez szorosan kapcsolódott a Maris Polymers MARISEAL Rendszerrel, cca.: 5kg/m2 anyagot fognak felvinni a tetőre, illetve a telefonon még az egyes rétegek vastagságát is jelezték.

Ezt ugyanakkor a kivitelezés során és a szerződés, vagy végeészámolás során sem lett kontrollálva, így még nagyságrendileg sem tudom, hogy milyen rétegvastagságban kerültek fel az egyes rétegek, és összesen az hány kilót jelent. Ennek egy nagyon fontos szempontból van fontossága az én illetve szerintem általában a laikusok, illetve megrendelők szempontjából a szigetelés jóságát a rétegek vastagsága és száma alapján is megitéljük, és érzésem szerint így is van ez. 

Én azonban erre vonatkozó információval nem rendelkezek, így csak elhiszem és bízom abba, hogy megfelelő mennyiségben és vastagságban kerültek fel a rétegek a tetőre és így majd valóban biztosítani fogjk számomra a 25 éves élettartamot, garanciát. Ez különösen fontos olyan esetben mint nálam, ahol a napelem rendszer le és felszerelgetése – egy esetlegesen felmerülő hiba, vagy rövidebb élettartam miatt – lehet szükséges, ami nem egy kellemes és nem is olcsó dolog.

Ezt a felhasznált réteg, illetve anyag vastagságot javaslom átgondolni a későbbiekre vonatkozóan, és a megrendelők felé erről megnyugtatóbb infót kellene véleményem szerint adni.

  • Írta: Csóka János | Családi ház, Budapest
Close
Go top